top of page
170863.jpg

Sofrologie in de buitenlucht

Eigen anker terugvinden in de ruige natuur
klikdat_edited.png
aanbod

Wat we bieden

Je innerlijke kracht in de natuur leren gebruiken

Wie wil er niet af en toe even met zijn blote voeten in het ijskoude water van een rivier zitten en simpelweg voelen hoe dit pure genot doortrekt van je tenen naar je hoofd? En dan uit deze herinnering ook nog energie en rust halen terwijl je op kantoor zit?

Wij bieden je een manier om deze ervaring overal en altijd terug te kunnen halen. Door Sofrologie-oefeningen te doen in de natuur, leer je op een praktische wijze  jezelf in een bepaalde stemming te brengen. De oefeningen leren je om minder in je hoofd te blijven zitten,  een beter besef van je eigen lichaam te ontwikkelen en zo een krachtigere en positievere mindset te krijgen.
Moet je even in actie komen? Gebruik je lichaam. Wil je tot rust komen? Gebruik je lichaam. Want dat staat altijd in verbinding met je geest.

​Eigenlijk horen we dit van jongs af aan te kunnen. Maar door onze drukke, moderne levensstijl doen wij vooral een beroep op onze cognitieve vaardigheden. Vanaf onze schooltijd zitten we vaak de hele dag in ons hoofd. Al heel vroeg hebben we afgeleerd om ons lichaam te gebruiken voor ons mentale welzijn.

jouw innerlijke kracht
inzetten
door een een intense beleving
in de natuur

 

Wij zijn ervan overtuigd dat de natuur een uitstekend kader biedt voor menselijke ontwikkeling. Omdat deze niet door de mens doordacht gecontroleerd kan worden, is buitenlucht bijzonder onvoorspelbaar, onbestemd, complex. Dus een ideale leeromgeving om jezelf te ontwikkelen.


De vooraf aangeleerde Sofrologie-oefeningen worden in deze veilige, maar onzekere omgeving in de praktijk gebracht. Sofrologie helpt je om contact met je lichaam te maken en de verbinding tussen lichaam en geest op een positieve manier te beleven. Hierdoor worden deze simpele momenten intenser en positiever herinnerd.
Wie wil het gewone van het dagelijkse leven niet op een buitengewone en positieve manier beleven? Sofrologie in de natuur biedt de middelen en de omgeving om dit aan te leren.

 

170720_edited.png

Waarheen nemen we jou mee?

Wanneer is dit iets voor jou?

 

Als je op zoek bent naar een simpele en leuke manier om jezelf te ontwikkelen en een vrolijker en gezonder leven te ervaren.

 

Ben je meer een buitenmens? Dan heb je al een beetje ervaring met het in de natuur zijn. Als je Sofrologie aan je ervaringen leert toe te voegen, zul je jouw beleving in de vrije natuur op een dieper en duurzamer niveau leren te brengen.
 

Ben je meer een yoga/meditatiemens? Dan leer je introspectief werk in de buitenwereld toe te passen. Hier kun je een balans ervaren tussen je innerlijke reis en wat het buitenleven kan brengen.

Wat is ervoor nodig?

Sofrologie beoefenen in de buitenlucht vraagt maar twee dingen van je: dat je het leuk vindt om in de natuur te zijn en dat je jezelf beter wil leren kennen met behulp van de Sofrologie-methode.
We gebruiken de oefeningen die we eerder aangeleerd hebben en we oefenen nieuwe technieken die dit keer meer gericht zijn op de belevingen in de groep en in de natuur: de personen in de omgeving en ik met mijn omgeving (de natuur, de anderen, de wereld).

Samen met Béatrice als sofroloog en met mij als gecertificeerd outdoorgids (International Mountain Leader), laat je je onderdompelen tijdens een reis die zich zowel in de buitenlucht als in jouw innerlijke wereld afspeelt.

Vier gebieden

Harzgebergte, Duitsland

De Harz is het hoogste berggebied van Noord Duitsland. Het is nog een echt oud bosgebied. Ruig terrein dat gekenmerkt wordt door mos en dichte begroeiing, een soort groene cocon midden in de beschaving.

harz.jpg

Zie je jezelf daar?

 

In het Harzgebergte van Duitsland maken we een mooie en inspannende tocht door de bossen en bergen. Een verrassend ruig gebied op iets minder dan 6 uur rijden van Utrecht. We lopen vanuit een erg mooie boerderij aan de rand van het woud, met de mogelijkheid om een nacht door te brengen in een köte (een shelter van  hout gebouwd in het bos). De Harz weerspiegelt veel van de donkere kant van de natuur: alles in mysterieus, nevelig, dichtgegroeit. Het is een uitnodiging tot introspectie en tot een uitdagend innerlijke reis. Daar kun je sofrologische principe op de proef stellen: zal je je somber voelen op een regenachtige dag, of in staat zijn de ongelooflijke veelzijdigheid aan kleuren en vormen die dit paddestoelenparadijs te bieden heeft?

Ardennen, België

Wie kent de Ardennen niet? Een prachtige natuur, uitnodigend, zacht, veel licht en uitzichtspunten, veel rivieren met waterpracht. En bezaaid met gezellige plekken om te genieten van bourgondische eten en lekker drankjes..

Harz-duitsland rivier.jpg

Zie je jezelf daar?

De natuur van de Ardennen biedt een wijde speeltuin voor oefeningen met sofrologie in een veilige omgeving.  Zelfs wanneer je niet super ervaren bent met sofrologische technieken, kan je juist tijdens deze reis genieten van diverse oefensituaties. En indien gewenst, is het altijd mogelijk om meer avontuur op te zoeken met een tocht off tracks door het bos- met kompas maar zonder kaart of GPS..! Even testen of in stress situaties jouw weerbaarheid en humor op peil blijven!

Wadlopen, Nederland

Het avontuur en de wildernis hoeven niet altijd ver weg te zijn… tijdens de zomer bieden we een tocht op de meest ruige en afgelegen plek die Nederland kent: de zeebodem van de Waddenzee!
Anders dan een overstek naar één van de Waddeneilanden, bieden zogeheten zweeftochten de mogelijkheid om stil te staan bij de schoonheid van wat de zee achterlaat wanneer met eb het water zich terugtrekt en een volmaakt ongerepte natuur onthult.

thumb_IMG_3062_1024.jpg

Zie je jezelf daar?
 
Vanuit de plek Moddergat aan de kwelders van de Waddenzee, lopen we achter het water aan. De tocht voert ons door (kleine) geulen, slinken en mosselbanken. Een spiegelend landschap dat continu verandert voor het scherpe oog. Met het slik tussen je tenen en de smaak van verse zeevruchten in je mond, heb je met deze reis de kans om een unieke vereniging van de natuur te ervaren: het horizon streekt zich zo ver als het oog kan kijken, de contact met de zee en alles wat erin leeft. Sofrologie is daar een mooie manier om het contact met de natuur en haar doorwerking op jouw lichaam en geest, te doorgronden. En te dwalen in deze grootheid zonder jezelf te verliezen...

​​​​Alpen, Frankrijk


De tochten die we bieden in de Alpen zijn in principe bedoeld voor diegenen die gevorderd zijn in sofrologie en hun skills willen toetsen in een uitdagend milieu.

170866.jpg

Zie je jezelf daar?

De fysieke inspanning van elke dag, gecombineerd met de uitdaging van het rreinen het weer zullen jou laten leren hoe je resilience en balans kunt bewaren wanneer je tot je uiterste wordt gebracht.

​We overleggen graag met de groepen welke leervraag ze precies hebben en stellen samen een programma op in één van de vele locaties die wij kennen, Béatrice en ik!

Wie zijn wij?
bea sophro.jpg
Sofrologie in een notendop
Béatrice Blondiau

Als sofroloog, werk ik met organisaties en bedrijven om hun medewerkers te helpen een betere balans in het leven te vinden met meer vitaliteit en zelfkennis. Sofrologie helpt mensen positiever in het leven te staan en beter met andere mensen te verbinden.

Wil je meer lezen over WAT sofrologie inhoudt, volg deze link!

In 2017 maakte ik kennis met sofrologie tijdens de herstelperiode van een burn-out. Verbaasd over de snelle resultaten van de oefeningen, besloot ik de opleiding te volgen. Ik heb mijn Master diploma gehaald bij het internationale instituut Sofrocay en ben lid van de Nederlandstalige beroepsvereniging voor Caycediaanse Sofrologen (VCS).

Mijn eerste motivatie om in sofrologie te specialiseren was om mijn manier van leven te verbeteren en mijzelf beter te leren kennen. Inderdaad, door gebrek aan zelfkennis en zelfwaardering heb ik te lang mijn eigen prioriteiten genegeerd. Dit heeft bijgedragen aan slechte leefgewoonten die met de tijd leidden tot een burn-out.

De sofrologie oefeningen hebben mijn zelfvertrouwen teruggebracht. Nu sta ik positiever in het leven en kan beter omgaan met de hectiek van de dag.

Levensgeluk is wat ik iedereen wens en ik wil degenen helpen die ervoor kiezen om dichterbij te komen. Daarvoor gebruik ik diverse programma’s zoals “Beter Slapen & Sofrologie” en “Meer welzijn & Sofrologie”. Omdat we onderdeel van een omgeving zijn, waar we voortdurend onszelf aan moeten kunnen aanpassen, gebruik ik de natuur als “mede-coach” in mijn boost sessies “Sofrologie in de natuur”.

 

Samen met Olivier van ARPENTAGES, bieden wij een combinatie van sofrologie en natuur, waarbij – onder begeleiding van professionals – sofrologie oefeningen in een uitdagende omgeving worden toegepast.

 

 

170823.jpg
Hoe ik de 'buitenlucht' in ga
Olivier Bello

Ik ben geboren tussen berg en zee in Frankrijk, op een plek waar de ruige natuur meteen bij de voordeur stond. Ik ben opgegroeid met de vanzelfsprekenheid dat Natuur en Mens één zijn, en vooral samen leven. Hoewel werken in en met de natuur voor mij 'natuurlijk' was, merkte ik snel dat veel mensen zich niet perse zo gemakkelijk voelden in, bijvoorbeeld, een woeste berglandschap zonder bereik, of met slecht weer op komst. Ik zag vaak dat men daardoor minder kon genieten, en de schoonheid en vooral de diepgang van hun ervaring, niet volledig konden benutten.

 

Van ervaringsleer tot professioneel
Jarenlang heb ik ontelbare uren doorgebracht in de buitenlucht om mijn technieken en kennis te verbeteren. Sportklimmen, speleologie, alpinisme, hiking.. ik wilde van alles veel ervaring hebben. Om al deze kennis en kundete structureren en mezelf te professionaliseren, heb ik de de internationale beroepsopleiding van Mountain Leaders gevolgd. Sindsdien werk ik als gids met groepen in de natuur.

 

Mijn leesgierigheid heeft mij op veel boeken gebracht die de relatie mens-natuur onderzoeken. Ik vind het fascinerend hoeveel wegen er zijn om mens opnieuw met natuur te 'weven'. Daarin vond ik sofrologie een heel sterke uitgangspunt hebben: het gaat niet zozeer om een 'probleem' op te lossen, maar om weerbaarheid op te bouwen om in welke situatie dan ook kalm te blijven. Dit is precies hoe het leven in de ruige natuur, of 'Outdoors' gaat: genieten van wat er is en kansen zien in elke oportuniteit die zich aandient.

waar
met wie?
budget
op de web
contact
International Mountain Leader
170823.jpg

Olivier Bello

Contact

Dr. Rupertlaan 53, 3761 XS Soest, Nederland
Olivier@arpentages.com \\ Tel: +31(0)6 41 08 03 49

 

Merci! Message bien reçu.

bottom of page